(17) Himpunan Ucapan Ramadhan 2023

Himpunan Ucapan Ramadhan 2022

Matahari berzikir, angin bertasbih. Pepohon memuji keagungan-Mu menyambut datangnya seribu bulan. Selamat datang Ramadhan. Selamat beribadah puasa. Mohon maaf zahir dan batin.

Salam Ramadhan Kareem. Semoga Allah mengampuni dan melebur dosa kita semua.

Andai semua harta itu racun, maka zakatlah penawarnya. Jika seluruh umur adalah dosa, maka taqwa dan taubat adalah ubatnya. Jika semua bulan itu noda, maka ramadhan pembersihnya. Salam Ramadhan Kareem.

Baca: Ucapan Selamat Pagi

Puasa itu perisai yang dipergunakan seorang hamba untuk membentengi dirinya dari seksaan neraka. Salam Ramadhan Kareem

Bulan Ramadhan telah datang menjelma. Sebuah kesempatan untuk meraih maghfirah-Nya. Mari kita bersihkan hati untuk sambut Ramadhan yang suci ini. Mohon maaf atas segala salah dan khilaf serta janji yang terabai. Selamat Menyambut Bulan Ramadhan.

Baca: Infomation: Parking Rate KLCC 2020

Ramadhan bukan hanya sekadar menahan lapar dan dahaga. Ramadhan tempatnya kita belajar mengendalikan diri. Inilah saatnya untuk kita jujur pada diri sendiri. Marhaban Yaa Ramadhan.

Nikmatnya bersyukur. Indahnya Bersabar. Selamat Berbuka Puasa.

Marhaban Ya Ramadhan, Pucuk Selasih Bertunas Menjulang, Dahannya Patah Tolong Betulkan, Puasa Ramadhan Kembali Menjelang, Salah Dan Khilaf Mohon Dimaafkan, Selamat Menunaikan Ibadah Puasa Ramadan.

(17) Himpunan Ucapan Ramadhan 2023

Kalau Siang Ada Matahari, Kalau Malam Ada Bintang Dan Bulan, Mari Kita Mensucikan Hati, Untuk Menyambut Bulan Suci Ramadhan.

Negeri Melayu adat terpandang, Syariat Islam jadi pegangan, Kini Ramadhan mulai menjelang, Salah dan khilaf mohon di maafkan.

Apabila Dalam Kata Dan Perbuatan Terukir Salah Dan Khilaf, Yakni Dengan Segala Kerendahan Hati Kecil Ini Ingin Terucap Mohon Maaf Setulus-Tulusnya. Selamat Menunaikan Ibadah Puasa Ramadhan.

Menjelang bulan Ramadhan, ada baiknya kita saling membuka pintu maaf selebar mungkin sehingga hati menjadi tenang untuk beribadah selama puasa.

Selamat berpuasa buat semua. Mendoakan agar anda semua diberikan kesihatan dan kesejahteraan diri untuk menjalani ibadah berpuasa sehingga ke penghujungnya.

Selamat menjalankan ibadah puasa Ramadhan. Semoga kita semua menjadi hamba yang bertakwa. Mohon maaf lahir dan batin

(17) Himpunan Ucapan Ramadhan 2023

Selamat menunaikan ibadah puasa bulan Ramadhan. Semoga puasa tahun ini menjadi momen bagi kita untuk menjadi hamba yang lebih baik.

Marhaban ya Ramadhan. Semoga kita yang menjalankan puasa di bulan ini meraih banyak berkah, rahmat, dan ampunan dari Allah SWT

Ramadhan Mubarak. Semoga Allah memberkati kita semua di bulan suci ini

Bersyukur Allah masih memberikan kesempatan kepada kita untuk bertemu kesekian kalinya lagi dengan Ramadhan. Semoga puasa kita di bulan yang agung ini diterima dan semua ibadah yang kita jalankan mendapatkan redha dari Allah Yang Maha Esa.

Himpunan Ucapan Ramadhan 2023 Himpunan Ucapan Ramadhan 2023


Posted

in

by