Contoh Ucapan Terima Kasih Cikgu Tadika

Sejujurnya, saya sangat gembira anda ingin mengucapkan terima kasih kepada guru anda. Guru ataupun cikgu memainkan peranan penting sepanjang hidup bergelar murid atau pelajar.

Seorang cikgu itu layak untuk mendapat rasa syukur dan penghargaan daripada pelajarnya (dan begitu juga sebaliknya). Berikut disenaraikan beberapa kaedah untuk mengungkapkan Ucapan Terima Kasih Cikgu:-

  • Tulis nota atau kad ucapan terima kasih. Lebih sentimental jika anda menulisnya dengan tulisan tangan. Mungkin, anda juga boleh memasukkan beberapa petikan pantun atau puisi yang berkaitan dengan guru anda ataupun matapelajaran yang ciku ajar.
  • Berikan cikgu berupa hadiah kecil atau tanda penghargaan yang menunjukkan rasa hormat dan kasih sayang anda sebagai pelajar. Pilihlah suatu hadiah yang mencerminkan personaliti, atau hobi guru tersebut. Contohnya, anda boleh berikan buku, cawan, pen, lukisan, karya seni atau trofi. Apa yang penting, ia sesuai dengan kemampuan masing-masing.
  • Ungkapkan ucapan terima kasih kepada cikgu secara lisan, sama ada secara langsung atau dalam talian. Sebagai contoh, mesej atau video ucapan terima kasih melalui emel, media sosial, atau platform pembelajaran yang boleh diakses oleh cikgu tersebut.
  • Sebagai pelajar, anda juga boleh berkongsi cerita kejayaan, pencapaian, atau matlamat anda yang dipengaruhi hasil daripada pengajaran guru tersebut. Anda boleh juga menyebut guru subjek atau sebut nama mereka dalam kemaskini di media sosial (mengikut kesesuaian).
Ucapan Terima Kasih Cikgu

Ucapan Terima Kasih Cikgu

Biar penat berdiri, jangan penat memberi. Biar lelah terduduk, jangan lelah membentuk. Biar penat bercakap, jangan penat berharap. Terima kasih cikgu 🙂

Ucapan Terima Kasih Cikgu
  • Terima kasih Cikgu! Kegigihanmu dalam mendidik tidak akan kami lupa.
  • Dikau umpama lilin yang menerangi kegelapan. Semoga usaha murni ini akan melahirkan insan yang berguna kepada agama, bangsa dan negara.

Baca: Contoh Ucapan Terima Kasih Sempena Hari Lahir

  • Terima Kasih Cikgu. Ya Allah, berikanlah para cikgu kami kesihatan, ketaatan, kesabaran, kekuatan iman, hati yang bersih, lisan yang fasih dan fikiran yang jernih. Jadikan mereka para syuhada dalam meraih kemuliaan-Mu. Kurniakan mereka dan keluarganya agak selalu dalam lindungan dan ampunan-Mu. Amin Ya Robbal Alamin.
  • Terima kasih cikgu. Atas semua jerih payah, lelah, kesabaran, ketabahan dan setiap jengkal kasih sayangmu. Sungguh tak bisa kami balas dengan apapun.

Baca: Bergambar – Ucapan Selamat Pagi

  • Terima kasih Cikgu. Terima kasih atas segala ilmu yang telah dicurahkan kepada saya. Jasa cikgu akan saya kenang buat selamanya. Semoga Cikgu sentiasa bahagia.
  • Terima kasih cikgu. Kerana engkaulah kami dapat membuka jendela dunia.

Carian Berkaitan: Ucapan Terima Kasih Cikgu