Gambar – 50 Ucapan Awal Muharam Terkini & Bermakna

Hijrah itu bukan pelarian,
Tetapi tuntutan dari tuhan,
Sama-sama tingkatkan amalan,
Agar hidup sentiasa aman.

Semoga kesedihan dan kekecewaanmu terhapus dan semoga hidup baru dipenuhi dengan tawa dan kegembiraan. Tabarakallah, selamat Tahun Baru Islam.

Tahun baru adalah kesempatan baru. Mari perbaiki diri buat ke depan, mulakan dengan kebaikan. Selamat Tahun Baru Islam 1 Muharram 1446 H.

MAAL HIJRAH 2024 / AWAL MUHARAM

Kebaikan dimulai dari diri sendiri. Mari ciptakan kebaikan di tahun yang baru. Selamat Tahun Baru Islam 1 Muharram 1446 H.

Selamat Tahun Baru Islam 1 Muharram 1446 H. Mari kita rayakan dengan saling memaafkan sesama manusia dan memohon ampunan-Nya.

Gambar - 50 Ucapan Awal Muharam Terkini & Bermakna

Selamat 1 Muharram 1446 H. Mari Sambut tahun baru dengan lebih banyak melakukan amal solleh.

Mari kita berdoa semoga di tahun ini menjadi awalan yang baik dan penuh berkah. Selamat Tahun Baru Islam 1446 Hijriah.

Muharram adalah perayaan perdamaian, kukirim salam hangat pada Muharram untukmu dan orang yang kamu cintai.

Gambar - 50 Ucapan Awal Muharam Terkini & Bermakna

Dekatkan diri dengan Allah sebelum dekat dengan orang lain; Allah tanpa manusia tetaplah Allah, tetapi manusia tanpa Allah bukanlah apa-apa. Muharram Mubarak!

Menjelma lagi Tahun Baru,
Penyatuan Ummah jiwa raga,
Muharam membuka lembaran baru,
Tingkatkan amalan menuju Syurga.

Semoga Allah menghujani kita semua dengan kurniaan cinta, keberanian, kebijaksanaan, kepuasan, kesihatan, kesabaran, dan kebersihan hati. Selamat Tahun Baru Islam 1 Muharram 1446 Hijrah

Gambar - 50 Ucapan Awal Muharam Terkini & Bermakna

Muharram Mubarak untuk semua teman-teman! Semoga Tahun Baru ini membawa banyak kebahagiaan, kesihatan, dan kemakmuran dalam hidup.

Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah keadaan suatu kaum sampai mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Selamat Tahun Baru Islam 1 Muharram 1446 Hijriah.

Bulan sabit tersenyum ramah, didampingi bintang-bintang nan indah, semoga tahun ini lebih berkah. Selamat Tahun Baru Hijrah 1446 H.

Selamat Tahun Baru Islam 1 Muharram 1446 Hijrah untuk semuanya. Semoga acara meriah ini membawa kebahagiaan dan harmoni dalam hidup kita.

Saat tahun baru, perbaruilah semua kebahagiaan dan khabar baik. Semoga semangat sukacita terus bersinar di hati kita selamanya! Selamat Tahun Baru Islam 1446 H!

Hijrah daripada kebatilan kepada kebenaran,
Hijrah daripada kegelapan kepada cahaya,
Hijrah daripada penindasan kepada keadilan,
Hijrah daripada perpecahan kepada kesatuan.

Carian Berkaitan: Gambar – 50 Ucapan Awal Muharam Terkini & Bermakna Gambar