Bergambar – Ucapan Awal Muharam 2022

Bergambar - Ucapan Awal Muharam 2020

Sesungguhnya orang-orang yang beriman, orang-orang yang berhijrah dan berjihad di jalan Allah, mereka itu mengharapkan rahmat Allah, dan Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang – Surah Al-Baqarah 2: 218


Selamat Menyambut Awal Muharam. Semoga Allah memberi kita kesihatan, dimurahkan rezeki dan ditingkatkan iman kita. Insyaallah.


Bergambar - Ucapan Awal Muharam 2020

Salam Awal Muharam. Hijrah Rasulullah melambangkan kesatuan aqidah dan ummah. Marilah kita bersatu demi mempertahankan aqidah umat Islam yang semakin luntur.


Baca: 30+ Ringkas dan Mudah: Doa Selepas Solat Fardhu

Selamat Tahun Baru Hijrah. Mari kita semua berhijrah dari syirik ke tauhid, Dari munafik ke sidiq, Dari cinta dunia ke cinta akhirat.


Hijrah biar perlahan-lahan. Asal selepas itu berkekalan. Salam Maal Hijrah


Bergambar - Ucapan Awal Muharam 2020

Salam Maal Hijrah. Di dalam peredaran waktu serta putaran siang dan malam adalah tanda akan semakin hampirnya kehidupan ini kepada penghujungnya. Marilah kita berazam di tahun baru ini, untuk berbekal dengan ketaatan demi menikmati Alam yang tiada akhirnya ini.


Salam Maal Hijrah. Petunjuk itu sentiasa ada di jalan mereka yang mencarinya.


Baca: Sila Semak Blacklist PTPTN

Bergambar - Ucapan Awal Muharam 2020

Selamat Menyambut Awal Muharam. Puasa yang paling afdal selepas puasa Ramadan ialah (puasa) dibulan Allah iaitu bulan Muharam dan solat yang paling afdal selepas fardu ialah solat sunat malam – HR Muslim dan Abu Hurairah.


Selamat Tahun Baru 1 Muharam. Marhaban Yaa Muharam. Sebaik-baik puasa setelah bulan Ramadan adalah puasa di bulan Muharam – HR Muslim.


Bergambar - Ucapan Awal Muharam 2020

Salam Maal Hijrah – 1 Muharam

Semoga kita dapat berhijrah dari usahawan yang berjaya kepada LEBIH BERJAYA dan dari pendapatan yang biasa-biasa kepada pendapatan yang LUAR BIASA. Insyaallah

Bergambar – Ucapan Awal Muharam 2020 Bergambar – Ucapan Awal Muharam 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *