Bergambar – Kad Ucapan Menyambut Ramadhan

Apabila lisan yang berucap tak indah menoreh luka. Dan apabila ada kata yang dusta, apabila ada tingkah yang tak menyenangkan Mohon maafkan lahir dan bathin ini. Mari kira kembali kepadaNya. Marhaban ya Ramadan

Bulan Ramadhan adalah bulan yang suci. Seperti embun pagi yang membasahi dedaunan di kala pagi. Ia datang sebagai penyejuk yang akan membasuh dan membersihkan jiwa dari segala dosa. Selamat menunaikan ibadah puasa Ramadhan

Koleksi Ucapan Selamat Berpuasa dan Salam Ramadhan

Bergambar - Kad Ucapan Menyambut Ramadhan

Di bulan ramadhan yang penuh dengan kesucian, serta penuh dengan keberkahan, marilah kita saling memaafkan satu sama lain. Dengan memaafkan maka rasa dendam dan dengki hilang dalam diri. Mohon maaf zahir batin,

Selembut embun dipagi hari, tengadah tangan sepuluh jari, ucapkan salam setulus hati, selamat menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan. Mohon maaf zahir batin.

Bergambar - Kad Ucapan Menyambut Ramadhan

Baca: Tinted Magic Kajang – Kali Kedua

Jika hati seputih awan jangan biarkan ia mendung, Jika hati seindah bulan hiasi dengan senyuman, Semoga tetaplah demikian. Selamat menyambut ibadah puasa, mohon maaf zahir dan batin. Marhaban ya ramadhan.

Tiada bulan seagung ini. Tiada bulan semulia ini. Tiada bulan seberkat ini. Ramadhan penuh berkat dan maghfirah. Marhaban ya Ramadhan. Mohon maaf zahir dan batin. Selamat menunaikan ibadah puasa semua.

Seluruh alam berzikir bertahmid syukur menyambut bulan penuh berkat. Kemuliaan bulan seribu bulan. Saat Allah memberikan ampunan. Marhaban ya Ramadhan. Mohon maaf lahir dan batin. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Dalam kerendahan hati, ada ketinggian budi. Dalam kemiskinan harta, ada kekayaan jiwa. Hidup ini terasa indah jika ada maaf. Mohon maaf lahir dan batin. Marhaban ya Ramadhan. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Ucapan Menyambut Ramadhan

Marhaban ya ramadhan. Mohon maaf dari setiap kesalahan lahir dan batin, selamat menunaikan ibadah puasa untuk tahun ini.

Baca: Ucapan Ramadhan

Ucapan Menyambut Ramadhan

Marilah kita bersama-sama untuk membenahi diri di bulan ramadhan yang penuh dengan keberkatan ini. Marhaban ya ramadhan, selamat menunaikan ibadah puasa untuk satu bulan yang akan datang.

Carian Berkaitan: Bergambar – Kad Ucapan Menyambut Ramadhan