26: Koleksi Ucapan Maulidur Rasul Terindah 2024

Sesungguhnya orang yang paling dekat denganku pada hari kiamat adalah orang yang paling banyak berselawat kepadaku – HR Al-Nasai dan Ibn Hibban

Rasulullah Rahmat Seluruh Alam. Baginda berdakwah mengajak kaumnya beriman dan mentauhidkan Allah. Beruntunglah mereka yang meneruskan perjuangan mereka yang belum selesai.

Salam Maulidur Rasul. Rasulullah suri teladan yang terbaik buat sepanjang zaman. hadirmu membawa rahmat ke sekelian alam.

Selamat Menyambut Maulidur Rasul. Tiada harapan selain Allah. Tiada idoa selain Nabi. Tiada kata seindah Al-Quran. Tiada jalan selurus sunnah. Tiada perjuangan selain Islam.

Baca: Gambar: 30 Ucapan Salam Maulidur Rasul Terbaik

Ucapan Maulidur Rasul Terindah

Sungguh, telah ada pada (diri) Rasulullah itu suri teladan yang baik bagimu (iaitu) bagi orang yang menharap (rahmat) Allah dan (kedatangan) hari kiamat dan yang banyak mengingati Allah – Surah Al-Ahzab: 21

Dan tiadalah kami mengutuskan engkau (wahai Muhammad), melainkan untuk menjadi rahmat bagi sekalian alam – Surah Al-Anbiya: 107

Gambar2: Ucapan Maulidur Rasul

Baca: Malaysia: Pantun Cinta – Lucu, Lawak, Romantik

Selawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW. Alloohumma sholli alaa sayyidina muhammad wasalim. Wahai Tuhanku, limpahkanlah rahmat dan salam kepada junjungan kami Nabi Muhammad.

Sesungguhnya Allah dan para malaikat-Nya berselwat (memberi segala penghormatan dan kebaikan) ke atas Nabi (Muhammad). Wahai orang-orang yang beriman berselawatlah kamu ke atasnya serta ucapkanlah salam dengan penghormatan – Surah Al-Ahzab: 56

Selamat Menyambut Maulidur Rasul. Rasulullah adalah pemimpin islam yang tiada tolok bandingnya. Marilah kita berpegang kepada sunnah dan ajarannya.

Baca: Himpunan Doa dan Ucapan Selamat Hari Lahir

Salam Maulidur Rasul 2024/1446 Hijriah kepada anda dan keluarga. Semoga ajaran dan teladan Nabi Muhammad mengilhami langkah kita sepanjang tahun ini.

Pada kesempatan yang istimewa ini, mari kita saling mengingatkan tentang cinta dan pengorbanan Nabi Muhammad SAW. Salam Maulidur Rasul 2024/1446 Hijriah.

Dalam menghadapi tahun baru Hijriah, mari kita sambut dengan semangat baru untuk meneladani sikap tawadhu dan kebaikan Nabi Muhammad. Salam Maulidur Rasul 2024/1446 Hijriah.

Dalam merayakan kelahiran Nabi Muhammad SAW, marilah kita tingkatkan usaha untuk mengamalkan sunnah dan nilai-nilai Islam dalam kehidupan kita. Salam Maulidur Rasul 2024/1446 Hijriah.

Salam Maulidur Rasul 2024/1446 Hijriah kepada anda dan keluarga. Semoga kita dapat melangkah dalam jejak kebaikan dan kasih sayang Nabi Muhammad.

Marilah kita berdoa agar kita dapat menjadi hamba Allah yang lebih baik dan dapat mengamalkan ajaran Nabi Muhammad dengan setia. Salam Maulidur Rasul 2024/1446 Hijriah.

….dan tiadalah kami mengutuskan engkau (wahai Muhammad), melainkan untuk menjadi rahmat bagi sekalian alam… – Surah Al-Anbiya: 107

Selamat Menyambut Maulidur Rasul 2024! Semoga keberkahan dan cahaya kasih Nabi Muhammad SAW senantiasa menyinari langkah kita. Semoga kita menjadi umat yang mengikuti teladan dan ajaran-Nya. Salam sejahtera untukmu dan keluargamu.

Selamat Menyambut Maulidur Rasul 2024! Semoga keberkahan dan cahaya kasih Nabi Muhammad SAW senantiasa menyinari langkah kita. Semoga kita menjadi umat yang mengikuti teladan dan ajaran-Nya. Salam sejahtera untukmu dan keluargamu.

Semoga rahmat dan kasih sayang dari Nabi Muhammad SAW menyertai kita selalu. Mari kita tingkatkan kebaikan dan kemuliaan hidup dalam mengikuti teladan beliau. Semoga kita menjadi umat yang dicintai dan dirahmati Allah SWT. Salam sejahtera untukmu dan seluruh keluarga.

Salam Menyambut Maulidur Rasul 2024! Semoga kelahiran Nabi Muhammad SAW menginspirasi kita untuk menjadi pribadi yang lebih baik dan bermanfaat bagi sesama. Mari kita selalu mengingat dan mengikuti teladan kehidupan beliau. Salam sejahtera untukmu dan seluruh keluarga.

Selamat Menyambut Hari Maulidur Rasul 2024! Semoga kita senantiasa diberkahi oleh Allah SWT dan menjadi pribadi yang berakhlak mulia seperti Nabi Muhammad SAW. Mari kita selalu berusaha mengamalkan ajaran-ajaran beliau dalam setiap aspek kehidupan. Salam sejahtera untukmu dan seluruh keluarga.

Mari kita berusaha menjadi pribadi yang berbakti dan mengikuti ajaran-Nya. Salam sejahtera untukmu dan seluruh keluarga.

Semoga kelahiran Nabi Muhammad SAW menginspirasi kita untuk terus berbuat kebaikan dan menyebarkan kasih sayang kepada sesama. Mari kita tingkatkan cinta dan kepatuhan kita pada ajaran-Nya. Salam sejahtera untukmu dan seluruh keluarga.

Semoga hidup kita dipenuhi dengan kebahagiaan dan kedamaian karena cahaya kasih Nabi Muhammad SAW. Mari kita tingkatkan pengamalan ajaran-Nya dan menjadi pribadi yang lebih bermanfaat bagi orang lain. Salam sejahtera untukmu dan seluruh keluarga.

Semoga kita selalu mendapatkan perlindungan dan petunjuk dari Allah SWT melalui ajaran Nabi Muhammad SAW. Mari kita terus meneladani beliau dalam segala aspek kehidupan. Salam sejahtera untukmu dan seluruh keluarga.

Semoga kasih dan cinta dari Nabi Muhammad SAW senantiasa mengalir dalam hati kita. Mari kita tingkatkan keimanan dan ketaqwaan kita pada Allah SWT dan menjadi umat yang mengikuti teladan beliau dengan sepenuh hati. Salam sejahtera untukmu dan seluruh keluarga.