Gambar: 40 Ucapan Salam Maulidur Rasul Terbaik 2024

Ya Rasulallah ya Habiballah
Tak pernah kutatap wajahmu
Ya Rasulallah ya Habiballah
Kami rindu padamu

Allahumma sholli ‘alaa Muhammad
Ya Robbi sholli ‘alaihi wassalim
Allahumma sholli ‘alaa Muhammad
Ya Robbi sholli ‘alaihi wassalim

Baca: 30 Ucapan Salam Maulidur Rasul Terbaik

Ya Rasulallah ya Habiballah
Kurniakanlah syafaat-mu
Allahumma sholli ‘alaa Muhammad
Ya Robbi sholli ‘alaihi wassalim
Allahumma sholli ‘alaa Muhammad
Ya Robbi sholli ‘alaihi wassalim

Ucapan Salam Maulidur Rasul Terbaik

Salam Maulidur Rasul

Salam Ya Nabi Ya Rasulullah.
Engkaulah cahaya hatiku.

Ya Rasulullah salamun alaik
Ya rofi ‘asy-syani wad-daroji
Athfatan ya jirotal ‘alami
Ya uhailal judi wal karomi


Ya Rasulallah
Kau tinggalkan kami warisan yang abadi
Dan bersaksilah sesungguhnya
Kami merinduiMu.


Ya Allah limpahkan rahmat buat Nabi junjungan
Salam berterusan berpanjangan
Sehingga ke akhir zaman

Sallallahu ala Muhammad
Sallallahu alaihi wasallam
Sallallahu ala Muhammad
Sallallahu alaihi wasallam

Selamat menyambut Maulidur Rasul kepada semua umat Islam. Semoga ajaran dan teladan Nabi Muhammad SAW menginspirasi kita dalam setiap langkah kehidupan.

Kepada semua saudara dan saudari seiman, Selamat Hari Maulidur Rasul! Semoga kita terus meneladani akhlak dan budi pekerti baginda, Rasulullah SAW.

Dalam memperingati Maulidur Rasul ini, mari kita renungkan kehidupan Rasulullah SAW yang penuh dengan kasih sayang dan keteladanan.

Hari yang penuh berkat telah tiba – Selamat Menyambut Maulidur Rasul kepada semua. Semoga kita dapat meneladani kejujuran dan kesabaran Nabi Muhammad SAW.

Pada Kelahiran Nabi – Maulidur Rasul ini, mari kita sentiasa mengingati cinta dan kerja keras Nabi Muhammad SAW untuk membawa cahaya Islam kepada dunia.

Salam Maulidur Rasul kepada umat Islam di seluruh dunia. Marilah kita bersama-sama merayakan kelahiran Nabi Muhammad SAW dengan rasa syukur dan cinta kepada junjungan besar.

Di Hari lahir Nabi Muhammad SAW ini, mari kita hargai pengorbanan dan tekad baginda dalam menyebarkan Islam. Semoga kita dapat mengikuti dan mengamalkan ajaran dan sunnah baginda untuk kebahagiaan dunia akhirat.

Dalam kehangatan Maulidur Rasul ini, mari kita tingkatkan usaha kita untuk mencerminkan akhlak dan etika Nabi Muhammad SAW.

Selamat menyambut Maulidur Rasul kepada semua. Semoga kita terus mendekatkan diri kepada Allah dengan mengikuti jejak langkah baginda.

Pada kesempatan yang berbahagia ini, saya ingin mengucapkan Salam Maulidur Rasul kepada anda dan keluarga. Semoga rahmat dan kasih sayang Allah sentiasa menyertai kita semua. Insya-Allah.


Salam Maulidur Rasul

Rasulullah dalam mengenangmu
Kami susuli lembaran sirahmu

Tak terjangkau tinggi pekertimu
Tidak tergambar indahnya akhlakmu
Tidak terbalas segala jasamu
Sesungguhnya engkau rasul mulia


Rasulullah kami umatmu
Walau tak pernah melihat wajahmu
Kami cuba mengingatimu
Dan kami cuba mengamal sunnahmu

Salam Maulidur Rasul

Selamat Maulidur Rasul! Semoga cahaya kasih sayang dan keberkahan Nabi Muhammad SAW menyinari hidup kita selamanya.

Ya Allah, berkatilah kita dalam menyambut Maulidur Rasul. Semoga kehadiran Nabi Muhammad SAW senantiasa menginspirasi langkah-langkah kita.

Selamat Hari Maulid! Semoga kasih dan kebijaksanaan Nabi Muhammad SAW mengisi hati kita dan membimbing setiap langkah kita.

Mari rayakan Maulidur Rasul dengan suka cita dan rasa syukur. Semoga kita menjadi umat yang dicintai oleh Nabi Muhammad SAW.

Ya Allah, limpahkan rahmat dan keberkahan atas kelahiran Nabi Muhammad SAW. Semoga kita selalu berada di bawah naungan-Nya.

Selamat Hari Maulid Nabi, semoga kita mampu mengikuti jejak dan teladan Nabi Muhammad SAW dalam membuat kebaikan dan memperoleh keberkatan hidup di dunia dan di akhirat.

Marilah kita sebarkan kasih dan kedamaian di hari Maulidur Rasul ini. Semoga cinta kita pada Nabi Muhammad SAW semakin mendalam.

Ya Allah, tunjukkanlah kita jalan yang lurus seperti yang diajarkan oleh Nabi Muhammad SAW. Selamat Hari Maulidur Rasul.

Selamat Hari Maulidur Rasul! Semoga kita selalu ingat akan ajaran Nabi Muhammad SAW dan mengamalkannya dalam kehidupan sehari-hari.

Di Hari Maulidur Rasul ini, mari tingkatkan iman dan kecintaan kita pada Nabi Muhammad SAW. Semoga kita menjadi umat yang beruntung mendapat syafaat-Nya.

Semoga ucapan salam Maulidur Rasul ini dapat menyemarakkan momen bersejarah tersebut dan meningkatkan rasa cinta kita pada Nabi Muhammad SAW serta ajarannya.