Syahdu Puitis: 20 Ucapan Selamat Hari Lahir Sahabat

Persahabatan kita ini adalah salah satu rahmat terbesar buat saya. Tidak ada hari yang berlalu saya tidak berdoa untukmu sahabat.

Semoga Allah terus merahmati dan melindungi kamu. Sungguh! Saya berterima kasih kepada Tuhan setiap malam kerana membawa awak ke dalam hidup saya. Selamat Hari Lahir Sahabat

Semoga Allah terus memberkati jalanmu kawan. Saya berasa sangat bertuah kerana berkawan dengan seseorang yang bijak, cerdik dan baik seperti awak. Doa saya agar semua hajat awak tercapai pada hari istimewa ini. Selamat Hari lahir!

Baca: 55 Ucapan Selamat Hari Lahir Dalam Islam

Semasa anda meniup lilin anda, saya harap salah satu keinginan awak adalah untuk persahabatan kita yang kekal abadi hingga ke syurga. Terima kasih kerana menjadi kawan yang baik. Selamat Hari lahir!

Salah satu berkat terbesar dalam hidup adalah anugerah persahabatan sejati. Saya berterima kasih kepada Tuhan untuk anda. Saya doakan anda dilimpahkan rezeki hari ini dan selalu. Selamat Hari lahir.

Contoh Ucapan Selamat Hari Lahir Sahabat

 1. Tiada yang lebih menggembirakan saya selain melihat kawan baik saya gembira. Jika ada seorang yang boleh saya harapkan, awaklah orangnya. Selamat hari lahir, bff!
 2. Kita telah berkongsi banyak masa indah bersama. Selamat Hari lahir sahabat!
 3. Selamat hari lahir, bestie.
 4. Seorang kawan tidak pergi apabila masa sukar dan saya berasa sangat bersyukur. Selamat Hari lahir.
 5. Sahabatku ini bersinar terang seperti lilin pada kek anda. Teruskan menerangi setiap bilik. Selamat Hari lahir!
 6. Kawan adalah kawan, tetapi sahabat adalah lebih baik. Selamat hari lahir kepada kawan terbaik yang boleh diminta oleh sesiapa sahaja! – terima kasih dan selamat hari lahir!
 7. Pada hari ini, seorang yang sangat istimewa dalam hidup saya telah lahir ke dunia ini dan saya sangat bersyukur. Selamat hari lahir, BFF.
 8. Setiap tahun pada hari ini, saya diingatkan untuk menghitung keberkatan kerana saya dapat memanggil awak SAHABAT.
 9. Bagi saya, hari ini akan sentiasa menjadi sangat bermakna kerana ia menandakan dunia menjadi lebih baik pada hari kelahiran anda. Selamat Hari lahir BFF!
 10. Awak sentiasa menceriakan hidup saya. Syukur alhamdulillah kerana mempunyai awak sentiasa ada di sisi saya – susah dan senang bersama. Selamat Hari lahir!
 11. Tiada siapa yang lebih mengenali saya melainkan awak. Saya harap hari ini semua keinginan sahabatku ini menjadi kenyataan. Selamat Hari jadi kawan karib.
 12. Hari ini saya meraikan awak dan semua kegembiraan yang awak bawa ke dalam hidup saya. Saya sayang dan sayang awak hari ini dan pada tahun-tahun akan datang.
 13. Saya harap semua orang bertuah seperti saya. Mempunyai seorang sahabat yang pengasih, penyayang dan istimewa seperti awak. Selamat hari lahir, BFF.
 14. Kawan adalah keluarga yang boleh kita pilih. Selamat hari lahir kepada sahabat baik saya.
 15. Kami telah bersama melalui saat suka dan duka bersama. Saya sangat berbangga untuk memanggil anda sahabat sejati. Mengucapkan selamat hari jadi yang paling gembira dan meriah! Happy Birthday Bestie.
 16. Pada hari ini setiap tahun, saya ingat betapa bertuahnya saya dapat memanggil awak sebagai sahabat!