Koleksi Kad Ucapan Selamat Hari Guru

Koleksi Kad Selamat Hari Guru

Guru sebenar adalah yang mendidik muridnya agar mampu berdikari jiwa, iman serta ibadahnya sendiri tanpa memerlukan gurunya, kerana setiap guru akan menemui kematian akhirnya.

Selamat Hari Guru! Semoga Anda dan semua guru merasa dihargai atas dedikasi dan usaha dalam membentuk generasi masa depan. Terima kasih atas peran penting Anda dalam pendidikan.

Dengan ilmu yang Anda bagi, jiwa kami diberi sayap untuk terbang. Selamat Hari Guru.

Setiap kata dan pelajaran Anda mengukir jejak abadi dalam jiwa kami. Terima kasih, Guru.

Guru adalah penerang dalam kegelapan, penginspirasi dalam kebingungan. Selamat Hari Guru yang penuh makna.

Dalam setiap bimbingan guru, jiwa kami tumbuh dengan nilai-nilai yang tak ternilai. Selamat Hari Guru.

Di dalam hati kami, guru tidak hanya menyentuh, tetapi merangkul jiwa kami dengan kebijaksanaan. Terima kasih atas semua yang diberikan.


Orang hebat boleh melahirkan beberapa karya bermutu. Akan tetapi, guru bermutu boleh melahirkan ribuan orang hebat.


Ucapan Selamat Hari Guru

Selamat Hari Guru. Kepada semua pendidik yang bergerak”Cikgu, Teacher, Usataz, Ustazah, Profesor dan sebagainya…”. Terima kasih kerana mengajar kami tentang adab dan ilmu sehingga kami menjadi orang yang berguna.

Baca: Ucapan Hari Guru


Belajar pada masa kecil itu seperti melukis batu, Belajar yang pada masa besar itu seperti melukis pada air laut. Selamat Menyambut Hari Guru.


Selamat Hari Guru kepada semua warga pendidik.
” Allah akan meninggikan orang-orang yang beriman di antaramu dan orang-orang yang diberi ilmu pengetahuan beberapa darjat, dan Allah Maha mengetahui apa yang kamu kerjakan. – GS. Al-Mujadalah 11″.


BAGAIKAN MENGAIL IKAN. Guru itu seperti mata kail ikan. Tajam pemikirannya sehingga mampu menembus semua lapiran insan manusia.


Selamat Hari Guru. Jasamu dikenang, Budimu dijulang. Kasihmu tak terbilang.


Selamat Hari Guru. Semoga semua ilmu yang cikgu berikan menjadi pahala yang mengalir tanpa henti.


Selamat Menyambut Hari Guru. Hendak berburu ke luar kota, Seluas Alam Bumi Terbentang, Tanpa Guru Siapalah Kita, Ibarat Malam Tanpa Bintang


GURU memang bukan orang hebat. Tetapi, semua orang hebat adalah berkat jasa dari seorang guru. Selamat Hari Guru.

Baca: 10 Syarikat Gergasi Barat yang ‘Dimiliki’ China


Guru adalah teladan yang memberutahu, menjelaskan atau mendemonstrasikan. Lebih daripada itu, mereka menginspirasikan. Selamat Hari Guru!


Ucapan Selamat Hari Guru

Guru… kehadirannya dirindukan. Kata-katanya menginspirasikan. Sikapnya diteladani. Nasihatnya menyejukkan hati. Selamat Hari Guru untuk semua pendidik!


Guru umpama lilin yang menghabiskan dirinya sendiri untuk mencerahkan kehidupan orang lain.


Ucapan Selamat Hari Guru

Saat menghitung angka, seharusnya kita teringat dengan guru kita yang telah mengajar kita semua menghitung. Terima Kasih Cikgu.

Koleksi Kad Selamat Hari Guru Koleksi Kad Selamat Hari Guru Koleksi Kad Ucapan Selamat Hari Guru Koleksi Kad Ucapan Selamat Hari Guru


Posted

in

by