Ucapan Perkahwinan – Bergambar Penuh

Terimalah Ucapan Selamat Pengantin dari kami. Baru Baaarokalloohu Laka Wa Baaroka ‘Alaika Wa Jama’a Bainakumaa Fiii Khoirin. Mudah-mudahan Allah memberkahimu, ketika senang maupun susah dan akan mengumpulkan kalian berdua dalam kebaikan.

Semoga Allah satukan hati kedua pasangan mempelai ini dengan iman, keyakinan, tawakal dan umur yang panjang. Semoga dianugerahkan rezeki yang lapang, dekat dengan kebaikan, dijauhkan dengan keburukan serta dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah. Semoga diberikan ketenangan dunia dan akhirat, perkahwinan yang diberkati serta berkekalan sehingga akhir hayat.

Selamat pengantin baru untuk rakan ku! Semoga kamu bahagia di dunia dan akhirat bersama pasangan dan keluarga yang disayangi.

Selamat menempuh hidup baru. Semoga menjadi keluarga yang saqinah, mawaddah, warrohmah, mendapatkan keturunan yang sholeh serta sholeha, diberikan rezeki yang berkah dan melimpah, serta selalu didalam lindungan serta kasih sayang Allah swt.

My greatest wish for the two of you is that through the years. Your love for each other will so deep and grow. That years from now you will look back on this day. Your wedding day, as the day you loved each other the least. Congratulations!

Selamat menempuh hidup baru, semoga sakinah, mawaddah warahmah.

Selamat pengantin baru. You are married now. A new life n journey for you. Saya doakan awak semoga kekal hingga ke jannah, mempunyai keluarga yang sakinah mawaddah dan warohmah. Moga Allah beri selamat aman lancar dan barokah.

Contoh Ucapan Perkahwinan

Salam ucapan tahniah untuk kalian berdua. Akhirnya tercapai juga cita-cita untuk mendirikan rumahtangga. Cita-cita yang telah diidam-idamkan oleh setiap insan yang bernyawa bernama manusia. Sesungguhnya hidup ini perlukan teman yg akan menghiburkan hati duka dan lara. Teman dalam keadaan suka, duka, senang dan susah untuk dilayari bersama. Tahniah!

Happy Wedding to a wonderful couple! May love always all around you forever.

Luruskan niat baikmu, agar dengan izin Allah perjalanan kemudian akan semakin baik. Jadikanlah niat menikah untuk ibadah dan mengikuti sunah Rasulullah SAW. Semoga pernikahan kalian langgeng dan selalu dinaungi petunjuk Allah dalam setiap langkah.