Koleksi Ucapan Ramadhan Kareem & Selamat Berpuasa

Koleksi Ucapan Ramadhan Kareem

Jika hati seputih awan, jangan biarkan ia mendung. Jika hati seindah bulan, hiasi ia dengan senyuman. Marhaban Ya Ramadhan. Mohon maaf zahir dan batin.

Jika hati seputih awan, jangan biarkan ia mendung. Jika hati seindah bulan, hiasi dengan senyuman. Marhaban ya Ramadhan. Mohon maaf lahir dan batin. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Tiada kemenangan tanpa zikrullah. Tiada amal tanpa keikhlasan. Tiada ampunan tanpa maaf sesama. Marhaban ya Ramadhan. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Marhaban ya Ramadhan, bulan suci kembali tiba. Saat tepat menyucikan diri dari segala dosa. Mohon maaf lahir dan batin. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Setetes embun di pagi hari jatuh di atas bunga melati. Di bulan suci ini, inilah waktunya untuk memperbaiki diri. Marhaban ya Ramadhan. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Dalam kerendahan hati ada ketinggian budi. Dalam kemiskinan harta ada kekayaan jiwa. Hidup terasa indah jika ada maaf. Taqabalalalhu Minna Waminkum. Selamat menjalankan ibadah puasa.

Baca: Koleksi & Contoh Ucapan Tahniah Konvokesyen


Koleksi Ucapan Ramadhan Kareem

Selamat menjalankan ibadah puasa. Mohon maaf atas kesalahan dan kekhilafan.

Koleksi Ucapan Ramadhan Kareem

Hapuskan dendam, bersihkan hati dan luruskan niat. Selamat menunaikan ibadah puasa. Ramadhan ya Ramadhan.

Baca: Pengalaman 4 Bulan Guna Simple Hydrating Cleansing Oil

Koleksi Ucapan Ramadhan Kareem

Marhaban Ya Ramadhan. Bulan suci penuh berkah telah tiba. Saatnya untuk lebih mendekatkan diri pada-Nya. Menjauhi keburukan dan memperbanyakkan ibadah. Dengan segala kerendahan hati, mohon maaf zahir dan batin.

Tiada kebahagiaan tanpa syukur. Tiada rasa syukur tanpa sabar. Tiada sabar tanpa maaf. Marhaban Ya Ramadhan. Mohon maaf zahir dan batin. Selamat menunaikan ibadah puasa semua 🙂

Ramadhan menjelma kembali. Semoga setiap saat di bulan ini dimanfaatkan dengan mala ibadah yang menatijahkan ganjaran sebesarnya buat kita semua. Semoga Allah mengangkat martabat kita ke martabat Muttaqin.

Bila hati saling terpaut, rasa cinta terjalin indah. Bila salah dan khilaf telah terjadi, maka mohon maaf zahir dan batin atas kesalahan. Marhaban Ya Ramadhan. Selamat menunaikan ibadah puasa. Semoga kita selalu diberkati di bulan yang penuh ma’rifat ini.

Marhaban Yaa Ramadhan. Puasa adalah perisai untuk kita berlindung dari api neraka dan mencegah dari dosa.

Sedikit tinda jadi noda, sedikit salah jadi dosa. Bulan penuh berkat segera tiba. Mari tekun ibadah di bulan puasa. Marhaban Ya Ramadhan. Sambutlah dengan senyuman dan ketaqwaan.

Selamat menunaikan ibadah puasa. Mari kita manfaatkan sebaik-baiknya bulan yang penuh berkat ini. Agar kelak kita menjadi orang yang benar-benar mendapat kemenangan. Amin.

Koleksi Ucapan Ramadhan Kareem & Selamat Berpuasa
Koleksi Ucapan Ramadhan Kareem & Selamat Berpuasa
Koleksi Ucapan Ramadhan Kareem & Selamat Berpuasa

Koleksi Ucapan Ramadhan Kareem Koleksi Ucapan Ramadhan Kareem

4 thoughts on “Koleksi Ucapan Ramadhan Kareem & Selamat Berpuasa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *