Koleksi Ucapan Hari Raya Aidiladha Tahun 2024

Indah langit kerana awan,
Indah laut kerana birunya.
Indah Aidilfitri kerana kemaafan
Indah Aidiadha kerana PENGORBANAN

Selamat Hari Raya Aidiladha

Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua muslimin dan muslimat. Mudah-mudahan Hari Raya korban tahun ini disambut dalam keadaan aman, sempurna dan penuh kegembiraan.


Ucapan Hari Raya Aidiladha Tahun 2024

Dengan nawaitu murni lagi penuh tawaduk di hati, saya menyusun rapi sepuluh jari, memohon ampun serta kemaafan atas sebarang kesalahan dan kekhilafan. Maaf zahir mahupun batin. Salam Aidiladha 1441 Hijrah Tahun 2020


Selamat Menyambut Hari Raya Korban Tahun 2020. Semoga kita mengambil pengajaran di sebalik erti pengorbanan dan menghayati dalam kehidupan seharian. Insyaallah.


Salam Aidiladha Tahun 2020. Saat berderai jatuh titisan air mata suci IBRAHIM, melihatkan keteguhan iman anaknya ISMAIL. Dikala itulah bermulanya sejarah Agung erti sebenar sebuah PENGORBANAN.


Yang jauh itu waktu. yang dekat itu Mati. Yang besar itu Nafsu. Yang berat itu Amanah. Yang mudah itu Berbuat Dosa. yang panajng itu Amalan Soleh. Yang indah itu saling Memaafkan. Salam Aidiladha. Maaf Zahir dan Batin.


Salam Aidiladha.

Daging dan darah binatang korban atau hadiah tidak sekali-kali akan sampai kepada Allah, tetapi yang sampai kepadaNya ialah amal yang ikhlas berdasarkan taqwa dari kamu” – al-Haj:37


Baca: Ucapan Hari Lahir untuk Anak Tersayang

Seekor kambing hanya boleh dibuat korban untuk seorang sahaja.

Seekor lembu boleh dikongsi Tujuh orang untuk dibuat korban.

Dan seorang lelaki boleh dikongsi bersama empat orang isteri kalau mereka semua sanggup berkorban,

Selamat Hari Raya Korban.