Doa dan Ucapan Hari Bapa Dalam Islam Serta Suami Tersayang

Selamat Hari Bapa. Sedalam kasih Ibu, Setulus kasih Ayah.

Ya Allah, Ampunilah bagiku segala dosaku dan juga dosa dua ibu bapaku dan kasihanilah mereka keduanya sebagaimana mereka memelihara dan mendidikku di masa kecil.

Ya Allah Ya Tuhanku, mungkin aku tidak mampu membahagiakan kedua ibu bapaku dengan kemewahan dan kasih sayang… Dengan pertolongan-Mu, perkenankanlah doaku ini. Hanya doa yang dapat aku berikan kepada mereka.

Ya Allah, ampunilah aku, kedua ibu bapaku. Kasihanilah keduanya sebagaimana mereka mengasihi aku sejak kecil. Amin Ya Robbal Alamin.

Ya Allah, kurniakanlah ganjaran syurga FirdausMu untuk ayah kami yang telah banyak berkorban membesarkan kami selama ini. Aamiin.

Ya Allah gantikan penat lelah buat Ayah yang telah banyak berkorban dan membesarkan kami dengan setinggi-tinggi SyurgaMu di sana. Aamiin.

Koleksi Ucapan Hari Bapa


Ya Allah Ya Tuhanku, mungkin aku tidak mampu membahagiakan kedua ibu bapaku dengan kemewahan dan kasih sayang… Dengan pertolongan-Mu, perkenankanlah doaku ini. Hanya doa yang dapat aku berikan kepada mereka. Ya Allah, ampunilah aku, kedua ibu bapaku. Kasihanilah keduanya sebagaimana mereka mengasihi aku sejak kecil. Amin Ya Robbal Alamin.


Wahai tuhan kami, berikan ampun bagiku dan bagi kedua ibu bapaku serta bagi orang-orang yang beriman, pada masa berlakunya hitungan amal dan pembalasan – Surah Ibrahim: 41.

Baca: 5 Kebaikan Membela Haiwan Comel


Ucapan Hari Bapa Untuk Suami Tersayang

Disebalik kasih ibu, Ada kerja keras seorang ayah. Terima kasih ayah. Selamat Hari Bapa.


Terima Kasih AYAH. Kau tetap gagah melawan ombak kepayahan dan perjuangan hidup demi kebahagiaan keluargamu. Kau tetap terus berusaha untuk isteri dan anak-anakmu.


Selamat Hari Bapa. Engkaulah hero dalam hidup kami. Love You Papa.

Baca: Koleksi Ucapan Hari Bapa Terkini dan Terbaik


Pengorbanan dan jasamu tidak ternilai. Selamat Hari Bapa


Selamat Hari Bapa diucapkan kepada semua insan yang bergelar bapa. Terima kasih atas segala pengorbananmu. Semoga setiap titis keringatmu dalam membesarkan kami akan tumbuh sebagai pohon mawar yang mengharum di taman syurga-Mu. Amin

Carian Berkaitan: Doa dan Ucapan Hari Bapa Dalam Islam Serta Suami Tersayang