20 Doa dan Ucapan Selamat Menduduki Peperiksaan

Selamat maju jaya saya ucapakan kepada semua pelajar yang menduduki peperiksaan.

Saya yakin para pelajar sekalian telah bersedia sepenuhnya dan boleh melakukan yang terbaik untuk mencapai kegemilangan yang anda impikan.

Semoga para pelajar dipermudah untuk menjawab soalan dan diberikan kesihatan dan ketenangan dalam menghadapi peperiksaan ini.

Lakukan yang terbaik dan semoga memperoleh kejayaan yang cemerlang.

Ucapan Selamat Menduduki Peperiksaan

Selamat berjuang dalam peperiksaan kepada semua pelajar yang menghadapinya. Doa ibu bapa, guru-guru dan kami semua sentiasa mengiringi anak-anak pelajar di medan peperiksaan. Semoga dipermudah segala urusan dan Selamat Maju Jaya.

Baca: Contoh Ucapan Majlis Perpisahan Guru

Selamat menduduki peperiksaan. Semoga para pelajar semua sentiasa diberikan kelapangan hati dan ketenangan jiwa dalam menghadapi peperiksaan yang berlangsung. Tanamkanlah usaha yang kuat, diselitkan dengan doa tanpa henti dan juga jangan lupa bertawakal kepadaNya semoga kejayaan milik bersama.

20 Doa dan Ucapan Selamat Menduduki Peperiksaan

Selamat Menduduki Peperiksaan. Semoga dipermudahkan segala urusan sepanjang peperiksaan. Selamat maju jaya diucapkan dan semoga beroleh kejayaan yang cemerlang.

SELAMAT BERJAYA! Semoga Allah mudahkan semua calon peperiksaan untuk menjawab soalan dan mendapat keputusan cemerlang.

Semoga anda diberikan ketenangan dan beroleh kejayaan yang cemerlang

Selamat maju jaya kepada semua pelajar yang menghadapi peperiksaan.

20 Doa dan Ucapan Selamat Menduduki Peperiksaan

Doa Selamat Menduduki Peperiksaan

فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ ۚ – Surah Ali Imran : 159
Kemudian apabila kamu telah berazam, maka bertawakkallah kepada Allah)

Ya Allah, tidak ada kemudahan kecuali apa yang Engkau jadikan mudah. Dan apabila Engkau berkehendak, Engkau akan menjadikan kesusahan menjadi kemudahan.

Ya Tuhan kami! Kurniakanlah kami rahmat dari sisi-Mu dan sediakanlah petunjuk untuk kami (dalam menyelesaikan) urusan kami – Surah al-Kahfi: 10

Ya Allah, ya Fattah, ya Alim. Engkau permudahkan urusan anak-anak kami dalam menghadapi peperiksaan. Terangkan hati mereka dalam memahami setiap patah pelajaran. Tenangkan perasaan mereka ketika menghadapi ujian. Limpahkan mereka dengan kejayaan dalam kehidupan. Dan, hiasi diri mereka dengan akhlak terpuji sepanjang zaman. Sesungguhnya Engkaulah Maha Pemberi Kurnia.

DOA MUDAH MENJAWAB SOALAN PEPERIKSAAN.
Ya Allah, bukakanlah (hatioku untuk ilmu) sebagaimana terbukanya hati orang-orang yang makrifat melalui kebijaksaan-Mu dan berikan untukku rahmat-Mu dan ingatkan aku atas ilmu yang aku lupa, wahai Tuhan yang Memiliki Keagungan dan Kemuliaan.

Wahai Tuhanku, lapangkanlah bagiku dadaku. Dan mudahkanlah bagiku tugasku. Dan lepaskan simpulan dari lidahku. Supaya mereka faham perkataanku.

DOA SEWAKTU LUPA MENJAWAB SOALAN PEPERIKSAAN
Maha Suci Tuhan yang tidak pernah tidur dan tidak pernah lalai, Wahai Tuhanku, ingatkanlah aku apa-apa yang aku lupa.