Untaian Indah Ucapan Selamat Pagi dan Doa Untuk Sahabat

BERDOALAH setiap waktu (pagi, petang, malam atau pada bila-bila masa sahaja) kepada Allah swt, kerana sesungguhnya Allah sentiasa hampir dengan kita, mendengar dan memperkenankan doa kita.

Siapa pun hamba-Nya itu, bangsa apa, bahasa apa, baik atau buruknya orang itu dll, Allah swt sentiasa sudi mendengarnya dan memakbulkan doa itu mengikut kehendak-Nya.

Allah menyuruh hamba-Nya sentiasa berdoa kerana ia merupakan lambang kebergantungan dan kehambaan diri kepada Allah Yang Maha Agung dan Maha Esa.

Tidak ada seorang Muslim yang berdoa dengan suatu doa yang tidak ada di dalamnya dosa atau memutuskan silaturahim melainkan Allah akan memberikan kepadanya salah satu dari tiga perkara. Sama ada disegerakan kemakbulan atau disimpan untuk diberikan pada hari akhirat ataupun dijauhkan keburukan yang sepadan dengannya.

Hadis Riwayat Ahmad, al-Bazaar dan Abu Ya’la

Ucapan Selamat Pagi Untuk Sahabat

Semoga memperoleh kebahagiaan dan kejayaan tanpa sempadan.

Selamat Pagi. Alhamdulillah syukur kerana mempunyai kawan yang baik seperti anda membuatkan saya berasa dirahmati.

Saya harap keajaiban menemuimu dan menjadikan hari ini sebagai hari yang tidak dapat dilupakan. Selamat pagi kepada sahabat tersayang.

Nikmati pagi yang mengagumkan dengan kicauan burung dan cahaya mentari pagi yang mencerahkan hidup anda.

Setiap pagi adalah umpama nikmat dari Allah Yang Maha Esa yang harus kita syukuri. Pastikan untuk sentiasa meluahkan perasaan dan kesyukuran kepada-Nya sebelum memulakan hari baru ini.

Untaian Indah Ucapan Selamat Pagi dan Doa Untuk Sahabat

Sentiasa mulakan hari anda dengan fikiran yang tenang, aman dan lapang. Semoga hari ini positif!

Bangun awal memberi kita peluang untuk menyusunnya walaupun ia belum bermula. Semoga kita semua mempunyai permulaan yang baik.

Jangan biarkan kegagalan melemahkan semangat. Semoga hidup kita semua indah. Selamat pagi.

Kehidupan adalah apa yang kita buat daripadanya. Bangun dan jadikan ia hebat.

Jika anda terus tidur maka anda akan terlepas kereta api. Selamat pagi dan jom kerja!

Saya berharap pagi ini membawa kita semua detik-detik gembira untuk meletakkan senyuman yang indah di wajah

Untaian Indah Ucapan Selamat Pagi dan Doa Untuk Sahabat

Doa Selamat Pagi Untuk Sahabat (Arab, Jawi)

أَصْبَحْنَا وَأَصْبَحَ الْمُلْكُ لِلَّهِ وَالْحَمْدُ لِلَّهِ، لَا إِلَهَ إِلَّّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ، رَبِّ أَسْأَلُكَ خَيْرَ مَا فِيْ هَذَا الْيَوْمِ وَخَيْرَ مَا بَعْدَهُ، وَأَعُوْذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا فِي هَذَا الْيَوْمِ وَشَرِّ مَا بَعْدَهُ، رَبِّ أَعُوْذُ بِكَ مِنَ الْكَسَلِ، وَسُوءِ الْكِبَرِ، رَبِّ أَعُوْذُ بِكَ مِنْ عَذَابٍ فِيْ النَّارِ وَعَذَابٍ فِيْ الْقَبْرِ

Asbahna wa-asbahal-mulku lillah walhamdu lillah la ilaha illal-lah, wahdahu la shareeka lah, lahul-mulku walahul-hamd, wahuwa AAala kulli shayin qadeer, rabbi as-aluka khayra ma fee hatha-alyawmi, wakhayra ma baAAdaho, wa-aAAoothu bika min sharri hatha-alyawmi, washarri ma baAAdaho, rabbi aAAoothu bika minal-kasal, wasoo-il kibar, rabbi aAAoothu bika min AAathabin fin-nar, waAAathabin fil-qabr.

Kami telah tiba di waktu pagi dan pada waktu ini hanya milik Allah segala kerajaan, dan segala puji bagi Allah. Tiada yang berhak disembah melainkan Allah semata, tiada sekutu bagi-Nya, bagi-Nya segala kerajaan dan pujian dan Dialah yang Maha Kuasa atas segala sesuatu. Ya Tuhanku, aku memohon kepada-Mu kebaikan hari ini dan kebaikan sesudahnya dan aku berlindung kepada-Mu dari kejahatan hari ini dan kejahatan sesudahnya. Ya Tuhanku, aku berlindung kepada-Mu dari sifat malas dan nyanyuk. Ya Tuhanku, aku berlindung kepada-Mu dari siksa neraka dan seksa kubur.

Hadis Riwayat Muslim

Untaian Indah Ucapan Selamat Pagi dan Doa Untuk Sahabat

Doa Pagi Rumi, Jawi, Terjemahan Bahasa

اللَّهُمَّ بِكَ أَصْبَحْنَا، وَبِكَ أَمْسَيْنَا، وَبِكَ نَحْيَا، وَبِكَ نَمُوتُ، وَإِلَيْكَ النُّشُورُ

Allahumma bika asbahna wabika amsayna, wabika nahya ,wabika namootu wa-ilaykan-nushoor

Ya Allah, dengan izin-Mu kami sampai waktu pagi dan dengan izin-Mu kami sampai petang, dengan izin-Mu kami hidup dan mati dan kepada-Mu-lah kami dibangkitkan.

Hadis Riwayat at-Tirmidzi

Doa Pagi Murah Rezeki

اللَّهُمَّ إِنِّي أَصْبَحْتُ أُشْهِدُكَ وَأُشْهِدُ حَمَلَةَ عَرْشِكَ، وَمَلَائِكَتَكَ وَجَمِيعَ خَلْقِكَ، أَنَّكَ أَنْتَ اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ وَحْدَكَ لَا شَرِيكَ لَكَ، وَأَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُكَ وَرَسُولُكَ

Allahumma innee asbahtu oshhiduk, wa-oshhidu hamalata AAarshik, wamala-ikatak, wajameeAAa khalqik, annaka antal-lahu la ilaha illa ant, wahdaka la shareeka lak, wa-anna Muhammadan AAabduka warasooluk.

Ya Allah, sesungguhnya aku telah sampai di waktu pagi, dan aku menyeru kepada-Mu, para pembawa singgasana-Mu, para malaikat-Mu, dan seluruh makhluk-Mu untuk bersaksi bahwa Engkaulah Allah, tidak ada yang berhak disembah kecuali Engkau semata-mata, tidak ada sekutu bagi-Mu dan bahawa Muhammad adalah Hamba dan Rasul-Mu.

Hadis Riwayat Abu Daud