Untaian Doa – Ucapan Selamat Hari Lahir Ibu Islamik, Menyentuh Hati

Terima kasih ibu segala doa yang dipanjatkan olehmu kepada kami. Doa ibu adalah pelindung dan penerang kepada kami, anak-anakmu dalam mengharungi kehidupan ini.

Setiap doa yang keluar dari bibirmu sentiasa memberikan kekuatan dan harapan kepada kami semua.

Semoga saya mampu menjadi anak yang berbakti dan membuatmu bangga. Ibu, saya menyayangimu ‘to the moon and back’. Terima kasih, Ibu.

Ucapan Untuk Ibu Sempena Hari Lahir yang Menyentuh Hati

 1. Ibu adalah orang yang sentiasa saya fikirkan ketika saya rasa sedih. Ibu sentiasa mencari kata-kata yang tepat untuk menghiburkan saya tatkala dilanda kesedihan. Itulah sebabnya meraikan hari istimewa ibu adalah sangat penting bagi saya. Terima kasih untuk segalanya. Selamat Hari lahir!
 2. Tidak ada orang di planet ini yang lebih bermakna bagi saya selain daripada ibu. Saya tahu bahawa tiada siapa yang sempurna, tetapi di mata saya, ibulah segalanya. Saya sayang ibu. Selamat Hari lahir!
 3. Anda sentiasa tahu apa yang perlu dikatakan untuk mencerahkan hari-hari saya yang paling gelap. Selamat hari lahir mak.
 4. Selamat hari lahir buat wanita yang banyak berkorban untukku. Selamat hari jadi yang terbaik untuk ibu!
 5. Terima kasih kerana menjadi bahu yang sentiasa boleh saya bersandar walau dalam situasi apapun. saya sayang ibu sangat-sangat. Selamat Hari lahir!
 6. Ibu sentiasa menjadi penyokong terbesar saya. Saya berharap sambutan hari jadi tahun ini menjadi yang terbaik dan paling meriah untuk ibu! I Love U Ibu
 7. Ibu adalah anugerah terhebat dalam hidup saya. Saya sangat bersyukur mempunyai ibu dalam hidup saya. Selamat Hari lahir!
 8. Ibu tahu bagaimana untuk menjadikan segala-galanya lebih baik – dan untuk itu, saya sentiasa bersyukur. Terima kasih untuk segalanya. Terima kasih juga kerana sentiasa ada bersama saya selama mana susah dan senang. Selamat hari lahir kepada wanita kesayangan saya.
 9. Ibu adalah sebahagian daripada dari ini. Saya sangat berbangga untuk memanggil ibu adalah mama saya. Selamat hari lahir yang terindah buat mama tersayang.
 10. Selamat hari lahir kepada kawan baik saya. Terima kasih kerana menjadi saya sedari kecil hingga kini. Selamat hari lahir mak.
 11. Mama sentiasa menjadi salah satu inspirasi terbesar saya. Doakan yang terbaik
 12. Apabila saya melihat kembali kehidupan saya, saya berhutang kepada ibu akan segalanya. Hari ini, kami meraikan anda. Selamat hari lahir mak!
Untaian Doa - Ucapan Selamat Hari Lahir Ibu Islamik, Menyentuh Hati

Ucapan Selamat Hari Lahir Ibu – Ringkas

 1. Mengucapkan selamat hari lahir kepada wanita paling manis di dunia.
 2. Inilah masanya untuk membuat beberapa impian dan hajat ibu tercapai. Selamat Hari lahir!
 3. Ibu adalah anugerah terindah. Selamat Hari lahir!
 4. Saya tidak sabar untuk meraikan hari istimewa anda bersama Mak. Selamat Hari lahir!
 5. Tahniah untuk satu lagi perjalanan hidup penuh indah. Moga Mama dapat menikmatinya dengan gembira dan penuh keriangan
 6. Selamat hari jadi yang terbaik untuk ib. Ikhlas daripada kami, anak-anakmu.
 7. Selamat hari lahir kepada insan kesayangan saya di seluruh dunia. Sanah Helwah Ibu
 8. Selamat hari lahir kepada ibu saya yang baik dan penyayang! Selamat hari lahir ibu tercinta.
 9. Hari ini kami menghormati dan meraikan ulangtahun kelahiran ibu!!
 10. Saya orang yang paling bertuah menjadi anak kepada insan hebat seperti ibu . Selamat Hari Lahir Mama!