Koleksi Ucapan Iftar – Doa Selamat Berbuka Puasa Ramadhan Sahabat

Nabi Muhamamd saw berpesan bahawa bulan Ramadhan merupakan bulan penuh kasih sayang. Misalnya, orang yang memberi makan orang berpuasa, diampuni dosa-dosanya dan pahalanya sama dengan orang yang berpuasa.

Firman Allah swt dalam surah Maryam, ayat 96, maksudnya: Orang yang beriman dan beramal soleh, Allah yang melimpahkan rahmat-Nya bagi mereka dengan penuh kasih sayang.

Ibadah puasa mengingatkan orang yang berpuasa untuk mengingati kewujudan sanak-saudaranya yang kelaparan, memerlukan bantuan khususnya yang fakir dan miskin.

Kesedaran ini secara langsung menyedarkan orang yang berpuasa untuk saling mengasihani, menyayangi dan bersikap saling bantu membantu antara satu sama lain.

Baca: Koleksi Ucapan Selamat Berbuka Puasa

Doa dan Ucapan Selamat Berbuka Puasa Ramadhan Untuk Sahabat

Selamat Berbuka Puasa. Semoga Allah menerima puasa dan terus diberkati kita semua dalam kehidupan.

Iftar Mubarak. Mudah-mudahan Allah menerima puasa kita semua semua dan memakbulkan segala doa-doa yang dipanjatkan.

Selamat Berbuka Puasa. Saya berdoa dan berharap Allah melimpahkan kepada kita semua dengan rahmat-Nya di bulan Ramadhan yang mulia ini.

Koleksi Ucapan Iftar - Doa Selamat Berbuka Puasa Ramadan Sahabat

Iman anda memberi saya inspirasi untuk lebih ikhlas tentang iman saya. Iftar Mubarak, sahabatku.

Iftar Mubarak, sahabat. Setiap hari tatkala saya berbuka puasa, saya akan sentiasa mengingati dan masukkan awak dalam doa saya.

Sahabatku, Selamat Iftar Mubarak! Semoga bulan Ramadan yang mulia ini penuh dengan detik-detik yang baik dan kenangan berbuka puasa yang indah untuk kita semua!

Semoga Allah menerima hajat kita dan terus memberkati kesatuan kita yang penuh kasih sayang! Selamat Berbuka Puasa!

Saya harap bulan mulia ini menghilangkan semua perkara negatif dari hidup dan digantikan dengan perkara-perkara yang positif. Selamat berbuka puasa, sahabat.

Koleksi Ucapan Iftar - Doa Selamat Berbuka Puasa Ramadan Sahabat

Puasa menguji kesabaran kita, dan Iftar memberi kita berkat yang sangat besar! Selamat Berbuka Puasa Ramadan Mubarak!

Iftar Mubarak, kawan. Saya sentiasa menyimpan awak dalam doa saya. Tolong simpan saya dalam doa kalian juga.

Selamat Berbuka Puasa sahabat baikku! Semoga Iftar ini mengisi hidup kita semua dengan kebahagiaan, kedamaian dan ketenangan.

Alhamdulillah, Ramadhan yang penuh keberkatan! Saya ingin mengucapkan selamat menyambut Ramadan Kareem untuk semua yang mengenali diri ini. Semoga rahmat Allah sentiasa menyertai kita semua

Hari dan bulan terbaik tahun ini akhirnya tiba! Selamat menyambut bulan Ramadhan. Mari kita melipat-gandakan amal ibadah dan jadikan ia yang terbaik!

Bulan Ramadan bermula esok, dan solat berbuka puasa adalah tradisi yang sangat penting. Semoga Allah merahmati dan melindungi kita semua dalam menjalani bulan yang penuh kemuliaan ini.

Ramadan Mubarak! Mari kita raikan keberkatan dan amal soleh Ramadhan kita dengan peringatan mesra bahawa kita sentiasa di sisi Allah, yang tidak akan meninggalkan kita.

Semoga semua orang di seluruh dunia mendapat kedamaian, kebahagiaan, dan kemakmuran pada hari dan bulan suci ini. Saya berharap kalian semua akan menikmati hidangan anda dan meluangkan masa bersama rakan dan keluarga. Selamat berbuka puasa.