5 Doa Pagi Hari Dalam Rumi dan Bergambar

Koleksi Doa Pagi Hari Dalam Rumi dan Bergambar

Waktu subuh antara wuduk dan sembahyang subuh:

Ya Allah, Tuhan para malaikat; Jibril dan Israfil, pencipta tujuh langit dan bumi, yang mengetahui perkara yang ghaib dan nyata. Engkau yang mencetuskan perselisihan di kalangan hamba-hambaMu dalam persoalan mereka. Tunjukkan kebenaran kepadaku dengan izinMu. Sungguh Engkaulah yang memberi petunjuk kepada siapa saja yang Engkau kehendaki menuju ke jalan yang lurus.

Sebelum solat subuh

Ya Allah, ampunkanlah aku, tunjukkanlah aku, dan berikan rezeki kepadaku serta sihatkanlah aku. Aku berlindung daripada keadaan sempit pada hari kiamat.

Baca: Bergambar: Kata-Kata Motivasi Islami Penyejuk Hati

Membaca tasbih pada waktu pagi

Maka bertasbihlah  kepada Allah pada waktu kamu berada di petang hari dan pada waktu kamu berada di waktu pagi.  Dan bagi Nyalah segala puji dilangit dan dibumi, dan kamu berada pada waktu petang hari dan waktu kamu berada di waktu siang. Dia mengeluarkan yang hidup dan yang mati, dan mengeluarkan yang mati dari yang hidup, dan menghidupkan bumi sesudah mati. Dari seperti itulah kamu akan dikeluarkan dari kubur.

Koleksi Doa Pagi Hari Dalam Rumi dan Bergambar

Baca: Rumi – Doa Pagi Mohon Keampunan dan Perlindungan

Selepas solat subuh

Tiada tuhan selain Allah Yang Maha Esa tiada sekutu bagi-Nya. Bagi-Nya kerajaan dan semua puji syukur. Dan atas segala sesuatu Dia Maha Kuasa.

Membaca tasbih pada waktu pagi

Maha suci Allah sepenuh timbangan dan sejauh pusat ilmu pengetahuan, sejauh tujuan keredaan dan seberat ‘Arsy. Tiada Tuhan selain Allah dan segala puji bagiNya, sepenuh timbangan dan sejauh pusat ilmu pengetahuan, sejauh tujuan keredaan dan seberat ‘Arsy. Allah Maha Besar sepenuh timbangan, sejauh pusat ilmu pengetahuan, sejauh tujuan keredaan dan seberat Arsy.

Koleksi Doa Pagi Hari Dalam Rumi dan Bergambar Koleksi Doa Pagi Hari Dalam Rumi dan Bergambar


Posted

in

by

Tags: