Koleksi Bergambar – Ucapan Hari Guru Terbaik

ucapan hari guru

Selamat Hari Guru. Terima kasih Cikgu atas segala ilmu yang dicurahkan.


ucapan hari guru

Selamat Hari Guru. Terima kasih cikgu kerana memberi saya ilmu pengetahuan dan mendidik kami dengan baik dan yang cikgu bagi kepada saya. Minta maaf atas yang telah saya buat kesalahan kepada cikgu.


ucapan hari guru

Selamat Hari Guru… Untuk semua guru yang mulia. Jasa kalian akan selalu kami kenang. Tetaplah menjadi pelita untuk anak bangsa.


ucapan hari guru

Selamat Hari Guru. Terima kasih Cikgu Guru ibarat lilin yang membakar dirinya sendiri. Demi menerangi hidup orang lain.


ucapan hari guru

Buat semua yang bergelar pendidik, Terima kasih Cikgu! Semoga redha dan rahmat Allah selalu dan selamanya.


Baca: Big Collection of Ucapan Happy Birthday in English

Diri ini asalnya sehelai kain putih. Terima kasih buat semua yang sudi menorakkan. Kegigihanmu dalam mendidik tidak akan dilupakan. Selamat Hari Guru.


Guru sebenar adalah yang mendidik muridnya agar mampu berdikari jiwa, iman serta ibadahnya sendiri tanpa memerlukan gurunya, kerana setiap guru akan menemui kematian akhirnya.


Selamat Hari Guru. Contohi akhlak dan peribadu Rasulullah SAW sebagai murabbi agung. Tauhid menjadi asas mendidik ummah.


Dalam ajarannya ada harapan. Dalam tegurannya ada doa. Dalam marahnya ada sayang. Dalam diamnya ada kebijaksanaan. Dalam tangannya ada sahsiah terbina.

Baca: 3 Cara Berbeza – Koleksi Resepi Ayam Penyet Popular


Selamat Hari Guru. Kepada semua pendidik yang bergerak”Cikgu, Teacher, Usataz, Ustazah, Profesor dan sebagainya…”. Terima kasih kerana mengajar kami tentang adab dan ilmu sehingga kami menjadi orang yang berguna.


Guruku, Hadirmu umpama mentari menerangi hati anak muridmu dengan ilmu pengetahuan. Selamat Hari Guru.


Selamat Hari Guru kepada semua warga pendidik.

” Allah akan meninggikan orang-orang yang beriman di antaramu dan orang-orang yang diberi ilmu pengetahuan beberapa darjat, dan Allah Maha mengetahui apa yang kamu kerjakan. – GS. Al-Mujadalah 11″.


BAGAIKAN MENGAIL IKAN. Guru itu seperti mata kail ikan. Tajam pemikirannya sehingga mampu menembus semua lapiran insan manusia.

tarikh hari guru 2020, tema hari guru 2020, maksud tema hari guru,
hari guru karangan, contoh  hari guru, kad uhari guru 2020, teks ucapan hari guru yang menarik, teks ucapan hari guru 2020, ucapan hari guru yang menyentuh hati, tek ucapan hari guru, teks ucapan hari guru 2020,

One thought on “Koleksi Bergambar – Ucapan Hari Guru Terbaik”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *