Bergambar – Untaian Doa Pagi Hari Terbaik

Ya Allah, denganMu aku menjalani pagi hari. DenganMu aku menjalani petang hari. DenganMu aku hidup dan denganMu aku mati. Hanya kepadaMu aku kembali.


Ya Allah, Sesungguhnya aku meminta kepadaMu ilmu yang bermanfaat, rezeki yang baik dan amal yang diterima.


Baca: Doa Selepas Solat Hazamin PDF

Ya Allah, sungguh aku memohon kepadaMu ilmu yang bermafaat (baki diriku dan orang lain), rezeki yang halal dan amalan yang diterima (disisiMu dan mendapat ganjaran yang baik) – HR Ibnu Majah dan Ahmad


Bergambar - Untaian Doa Pagi Hari Terbaik

Ya Allah, Jadikan hari ini sebagai pembuka rezeki dan keberkatan pintu kebaikan, kesihatan, keselamatan dan pintu syurga bagi kita semua. Aamiinn


Ya Allah, Wahai tuhan kami! Berikanlah kepada kami kebaikan dunia dan akhirat dan peliharalah kami dari azab api neraka. Aamiin…


Bergambar - Untaian Doa Pagi Hari Terbaik

Ya Allah, hanya Engkau yang Maha Mengetahui semua rencana untuku. Apapun itu, berikanlah yang terbaik untukku hari ini dan seterusnya.


Assalamualaikum dan Selamat Pagi. Ya Allah, kebulkan setiap doa kami. Hanya kepada Engkau aku meminta dan hanya kepada Engkau aku memohon segala sesuatu.


Selamat Pagi. Ya Allah, jika rezekiku masih ada dilangit, aku mohon turunkanlah. Jika di bumi keluarkanlah. Jika sukar, permudahkanlah. Jika haram, sucikanlah. Jika jauh, aku mohon dekatkanlah.


Ya Allah, Pagi ini aku mohon kau bersihkan hatiku dari rasa kekuatiran. Penuhi hatiku dengan kelembutan. Permudahkan rezekiku dan damaikan hatiku dalam cinta yang setia. Aamiinn….

Baca: Baik atau Buruk? Apa Petanda Kening Kiri Bergerak


Ya Allah, berikanlah kepada kami kekuatan untuk menjalani hari ini dimulai dengan pagi hari yang cerah ini. Jadikan kami hamba yang selalu bersyukur atas nikmatMu, dan jangan jadikan kami sebagai orang yang kufur.


Ya Allah. Mudahkan lisan kami untuk menyebut AsmaMu dan mengagungkannya dalam setiap langkah kami.


Doaku pagi ini. Semoga segala urusan hari ini, Allah mudahkan. Lancar tanpa ada halangan suatu apapun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *