250 Selamat Berpuasa & Ucapan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan 2023

Doa Ramadan / Ramadhan

Hadis Nabi Tentang Puasa

250 Koleksi Ucapan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan 2022

Ramadhan bukan hanya sekadar menahan lapar dan dahaga. Ramadhan tempatnya kita belajar mengendalikan diri. Inilah saatnya untuk kita jujur pada diri sendiri. Marhaban Yaa Ramadhan.

Sedikit tinda jadi noda, sedikit salah jadi dosa. Bulan penuh berkat segera tiba. Mari tekun ibadah di bulan puasa. Marhaban Ya Ramadhan. Sambutlah dengan senyuman dan ketaqwaan.

Selamat menunaikan ibadah puasa. Tiada kemenangan tanpa zikrullah. Tiada amal tanpa keikhlasan. Tiada ampunan tanpa maaf dari sesama kita. 


250 Koleksi Ucapan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan 2022
250 Koleksi Ucapan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan 2022

Bulan Ramadhan sudah di depan mata. Tak lama lagi, kita akan berjumpa. Siapkan hati untuk mendekatkan diri padanya. Marhaban Ya Ramadham. Mohon maaf zahir batin. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Baca: Doa Tahajjud – Rumi dan Maksudnya

Ramadhan menjelma kembali. Semoga setiap saat di bulan ini dimanfaatkan dengan mala ibadah yang menatijahkan ganjaran sebesarnya buat kita semua. Semoga Allah mengangkat martabat kita ke martabat Muttaqin.

250 Koleksi Ucapan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan 2022

Bulan Ramadhan telah datang menjelma. Sebuah kesempatan untuk meraih maghfirah-Nya. Mari kita bersihkan hati untuk sambut Ramadhan yang suci ini. Mohon maaf atas segala salah dan khilaf serta janji yang terabai. Selamat Menyambut Bulan Ramadhan.

Baca: 20 Ucapan Salam Jumaat Yang Indah

Selembut embun di pagi hari. Tengadah tangan sepuluh jari. Ucapkan salam setulus hati. Selamat menunaikan ibadah puasa.

Ya Allah, redhailah dan terimalah segala amalan kami di bulan Ramadhan ini. Ampunilah segala dosa kami yang telah lalu. Amin.

250 Koleksi Ucapan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan 2022 250 Koleksi Ucapan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan 2022


Posted

in

by