100+ Koleksi Ucapan Hari Lahir Terbaik

Pelbagai Ucapan Hari Lahir Terbaik / Birthday / Ulang Tahun Kelahiran Untuk Sahabat / Ibu Bapa / Kekasih dan lain-lain lagi

Selamat hari lahir anakku. Semoga hari-hari mendatang akan penuh dengan kebahagiaan dan harapan. Teruslah berjuang dalam mengejar dan mencapai cita-citamu.

Ucapan Hari Lahir Untuk Anak LELAKI / Perempuan Tersayang

Selamat ulang tahun anakku. Semoga semua mimpimu dapat terwujud dan semoga kamu akan terus dapat menjalani kebahagiaanmu bersama kami. Luv you nak!

Selamat ulang tahun anak. Semoga kamu terus membesar sihat dan kuat, rajin beribadah dan menjadi kebanggaan ibu bapamu. Teruskan belajar untuk mencapai apa yang kau impikan. We luv you

Selamat ulang tahun anak. Semoga kamu terus membesar sihat dan kuat, rajin beribadah dan menjadi kebanggaan ibu bapamu. Teruskan belajar untuk mencapai apa yang kau impikan. We luv you

Happy Birthday anakku! Semoga akan lebih banyak kegemilangan menantimu di hari-hari mendatang.

Baca: Ucapan Hari Lahir Untuk Sahabat Baik

Salam Ulang Tahun Kelahiran Anakku. Ingatlah, jangan khawatir akan hujan yang datang. Insyaallah, pelangi datang setelah hujan usai. Doa ibu dan bapamu sentiasa mengiringi tiap langkahmu.

Selamat ulang tahun hero ibu dan ayah. Semoga kamu menjadi anak yang hebat, di sekolah mendapatkan ilmu yang bermanfaat, dan mendapatkan prestasi yang baik. Semoga Allah selalu melimpahkan rahmat dan kurnia-Nya agar kamu sentiasa menjadi anak yang sholeh.

Selamat ulang tahun hero ibu dan ayah. Semoga kamu menjadi anak yang hebat, di sekolah mendapatkan ilmu yang bermanfaat, dan mendapatkan prestasi yang baik. Semoga Allah selalu melimpahkan rahmat dan kurnia-Nya agar kamu sentiasa menjadi anak yang sholeh.

Selamat hari lahir untuk anak lelaki kesayanganku. Semoga Tuhan Yang Maha Kuasa selalu memberikanmu kebahagiaan dan kesihatan buatmu. Amin

Baca: Hero Malaya – Ucapan Hari Lahir Untuk Ayah

Selamat Hari Lahir Anakku. Semoga dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan

Selamat ulang tahun malaikat kecil ibu dan ayah. Semoga sentiasa menjadi anak yang membanggakan ibu dan ayah

Barakallah Fii Umrik. Semoga semua jerih payahmu adalah berkat. Semoga amal kebaikanmu dilipat-gandakan pahalanya oleh Allah yang Esa. Amin

Barakallah fii Umrik. Semoga dengan bertambah umurmu, maka semakin bertambah sempurna pula Iman serta akhlakmu.

Anakku…..Pada hari ini, walau apapun impian yang kamu impikan,semoga Allah SWT menjadikan ia kenyataan

Kanvas takdir yang dulu putih kini telah penuh dengan coretan bermakna. Kami isi dengan warna-warni nan indah dipandang mata. Ibu/Ayah ucapkan Barakallah Fii Umrik. Semoga anakku selalu dalam lindungan Allah. Kesihatan, keberkahan serta doa kami selalu menyertaimu

Baca:  Haruman Syurga – Doa & Ucapan Hari Lahir Islamik

Selamat hari lahir anakku. Semoga redha Allah sentiasa mengirimu

Selamat hari lahir untuk anak lelaki kesayanganku. Semoga Tuhan Yang Maha Kuasa selalu memberikanmu kebahagiaan dan kesihatan buatmu. Amin

Anakku, hari ini bertambah setahun lagi usiamu. Ibu dan Ayah berharap kamu akan terus semakin bijak dalam menghadapi semua rintangan yang datang dalam hidup. Semoga Allah sentiasa melindungi langkahmu di masa depan.

Happy Birthday anakku! Semoga akan lebih banyak kegemilangan menantimu di hari-hari mendatang.


Ucapan Hari Lahir Untuk Ayah Tercinta

Bahu ayah umpama rumah buat saya. Selamat Hari Lahir buat Ayah terbaik di dunia! Moga panjang umur, murah rezeki dan segalanya yang terbaik saya doakan. Amin

Ayah, terima kasih kerana menjadikan saya seorang anak yang sentiasa berbangga dengan bapanya. Saya harap, hari istimewa ini dipenuhi dengan banyak keseronokan, kebahagiaan dan kebaikan. Selamat Hari Lahir Ayah!

Selamat hari lahir ayahku. Semoga Allahselalu memberikanmu kebahagiaan dan kesihatan. Semoga kamu terus menjadi ayah terbaik untukku selama-lamanya. Amin

Baca:  Romantik – Ucapan Hari Lahir Untuk Suami

Selamat Hari Lahir Ayah! Semoga kegembiraan yang telah ayah sebarkan pada masa lalu kembali kepada ayah pada hari ini. Saya sayang ayah!

Ayah jadi lebih tua pada hari ini berbanding semalam. Namun, bagi saya ayah tetap lebih muda dari keesokan hari. Selamat Hari Lahir untuk Ayahku yang Terhebat


UCAPAN HARI LAHIR UNTUK IBU TERSAYANG

Ibu, bidadari tanpa sayap yang dihadirkan Tuhan untuk mendamping dan mendidik kami anaknya menjadi insan yang terbaik. Semoga Ibu diberikan kesihatan dan kesabaran dalam membimbing kami.

Ada ramai Ibu terbaik di dunia. Akan tetapi, bagi aku hanya ada satu Ibu terbaik di dunia. Itu Ibuku dan Ibu adalah yang terbaik di dunia ini. Selamat hari lahir untuk Ibuku yang tersayang.

Ingin rasanya aku hentikan waktu agar angka usiamu tidak bertambah. Aku ingin selalu kau dampingi sama seperti saat kecil duhulu. Selamat hari lahir ibu. Masa emasmu akan bersamaku.

Kasihmu yang tulus tidak akan terhapus dihati kami semua. Semoga di usia yang semakin bertambah ini, kehidupan Ibu semakin bermanfaat.


Terima kasih Ibu. Hidup kami tidak akan ada ertinya tanpa kasih sayangmu. Selamat hari hari lahir. Jangan pernah lelah untuk menyayangi kami anak-anakmu.

Ucapan Hari Lahir Untuk Kekasih Hati

Selamat hari lahir untuk kekasih hatiku. Semoga cantik mu tak berkurangan seiring berjalannya waktu. Moga Kebaikanmu sentiasa bertambah. Semoga panjang umur dan sihat selalu hendaknya.

Hari ini mentari bersinar lebih terang. Seakan ia tahu, kekasih hatiku sedang berbahagia di hari ulang tahun kelahirannya. Semoga kelak apa yang kau impikan segera tercapai.

Selamat hari lahir kekasih ku. Harapan aku untuk mu, semoga engkau panjang umur dan sihat selalu. Harapanku untuk hubungan kita, semoga panjang hingga ke jinjang pelamin  hihi

Suka duka dilewati bersama. Saling melindungi satu sama lain. Saling menjaga dan saling mengasihi agar tidak ada yang tersakiti. Selamat Hari Lahir Kekasih Hati Dunia Akhirat.

Selamat hari lahir kekasihku yang semanis coklat, seindah bunga dan secantik bidadari. Semoga kau sukses setiap apa yang kau harapkan. Semoga kita mampu bersama hingga sah kelak.

Doa ku yang terbaik untuk untuk mu. Jangan berubah dan sentiasa menjadi yang terbaik dari hari ke hari yang mendatang. Semoga hari ini dan selamanya kita tetap bersama. Dalam ikatan yang lebih utuh lagi.

Selamat ulang tahun, kekasihku yang selalu berada di setiap apa yang terjadi dalam hidup aku selama ini. Kekasih yang menjadi teman untuk keluh kesahku. Semoga kau sihat selalu. I Love You

Hari yang sangat istimewa bagi mu. Panjang umur juga sehat selalu. Apa yang ingin dicapai, segera tercapai. Apa yang ingin diperolehi, akan terwujud cepat. Selamat Hari Lahir Kekasihku.


UCAPAN HARI LAHIR ISLAMIK

Di hari yang begitu istimewa ini, aku berharap semoga ketaqwaan, iman dan ihsan engkau semakin meningkat. Amin

Aku panjatkan doa untukmu semoga dirimu mendapatkan segala yang terbaik dalam segala – galanya. Selama Hari Lahir Teman!

Ya Allah, panjangkanlah umur anak-anak kami, berikanlah rahmat-Mu seluas-luasnya. Jadikanlah kami manusia yang bermanfaat untuk agama, nusa dan bangsa.